Selamat Datang ke Dapur Maklang
Bahan2:
1 biji petola dibuang kulit dan dibelah 2 dan dipotong setebal 1/2 inci
2 bawang merah dimayang
2 ulas bawang putih dimayang
1 lada merah di hiris
sedikti halia dihiris
3 ekor sotong dipotong 1/2 inci lebar
3 sdb sos tiram
sedikit garam dan gula
sedikit minyak untuk menumis
Caranya:
Tumiskan bawang merah, bawang putih dan lada merah.
Masukkan sotong dan goreng sebentar.
Masukkan sedikit air. Masukkan petola dan biarkan sebentar sehingga agak lembut. Masukkan suun dan sos tiram dan gula serta garam.
Angkat apabila petola lembut.
Semuga mendapat manafaat dari blog ini
Resepi yang terdapat didalam blog ini adalah resepi harian kami sekeluarga...Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment