Saturday, December 29, 2007

Kentang oregano

Selamat Datang ke Dapur Maklang


Kentang Oregano dengan Gajus ~ sedap ni!


Bahan2nya:

5 biji kentang dipotong wedges dan digoreng sehingga lembut
1/2 cawan gajus digoreng sehingga kekuningan
1 labu bawang besar dihiris bulat
1/2 biji capsicum dipotong panjang atau 1 biji lada hijau dihiris
1 sdt lada hitam ditumbuk kasar
1 sdt oregamo
1 sdb butter
gram secukup rasa

Caranya:

1. Cairkan butter.
2. Masukkan lada hitam dan oregano dan goreng sehingga naik bau.
3. Masukkan bawang besar dan capsicum/ lada hijau.
4. Masukkan kentang dan gajus dan balikkan dan kacau rata.
5. Masukkan garam secukup rasa.




Semuga mendapat manafaat dari blog ini
Resepi yang terdapat didalam blog ini adalah resepi harian kami sekeluarga...Selamat mencuba!

6 comments:

Bro Rozzan said...

Nampak mcm sedap maklang. Insya'allah bila senang bolehlah cuba. Anyway, Selamat Tahun Baru utk maklang, semoga berbahagia selalu di samping keluarga tersayang.

neeza shahril said...

Fuuhh!! Mak Lang, tak try lagi dah rasa sedap.. kena try ni..

Kak Elle said...

maklang will definately try it....thank u

zanaz said...

salam perkenalan maklang, jumpa blog maklang kat k/liza's fp. bila round tu tertarik pulak ngan resipi maklang ni. ingat nak terai buat kentang ni kejap lagi. tenkiyu sudi berkongsi resipi.

MamaFaMi said...

Mahu tak sedap! Ada kentang, ada gajus, ada butter... Nak sedap lagi, kalau orang yang tolong masakkan, kita tinggal ngap je! Ahakss....

Anonymous said...

Sedap nampaknya ni maklang. Satu hari nak cuba gaklah.

-rozzan